fbpx

Apartament sau casă? Află care este alegerea perfectă pentru tine

Când decizi să îți achiziționezi o locuință personală, există întotdeauna dilema: apartament sau casă? Fiecare dintre aceste două variante are propriile sale avantaje și dezavantaje, astfel că înainte de a te decide este important să iei în considerare ce tip de locuință este mai potrivită pentru nevoile tale.

Avantaje apartament:

Prețul mai mic – în general prețul unui apartament este mai mic decât al unei case, chiar și atunci când vorbim de locuințele aflate în zone centrale. Desigur, diferența de preț provine în general de la confortul și intimitatea oferite de către o casă, însă există o mulțime de aspecte ce sunt luate în considerare de către dezvoltatori. Dacă îți dorești o locuință a ta cât mai rapid sau ai un anumit buget la dispoziție, apartamentul este cel mai probabil varianta eficientă pentru tine.

Locația – șansele de a putea găsi o casă într-o zonă centrală sau aproape de locul tău de muncă sunt destul de mici, astfel încât dacă ești adeptul mijloacelor de transport în comun sau pur și simplu nu dorești să ai locuința în afara capitalei, atunci apartamentul reprezintă o decizie inteligentă. Majoritatea caselor construite noi se află în cartiere rezidențiale, poziționate la periferia orașului.

Costurile – fie că vorbim de costurile de întreținere sau cele cu utilități, apartamentul s-a dovedit de cele mai multe ori mai prietenos pentru bugetul proprietarilor. În cazul gândești pe termen lung în ceea ce privește cheltuielile, un apartament poate fi soluția perfectă pentru tine.

11224632_852740174807388_8983144923125822789_n

Avantaje casă:

Confort și intimitate – atunci când ai o casă și o curte la dispoziție, nu trebuie să îți faci griji de vecini curioși sau de faptul că nu te poți odihni suficient din cauza diverselor lucrări din bloc. Aceste caracteristici sunt extrem de importante mai ales pentru familiile cu copii, care de cele mai multe ori preferă să parcurgă o distanță mai mare cu mașina, dar să se bucure de locuința dorită.

Spațiu mai mare – nu doar că o casă îți oferă spațiul pe care ți-l dprești, dar poți avea posibilitatea de a schimba configurația acesteia, modul în care este amenajată și chiar să îți mărești locuința dacă ai o curte suficient de mare. Atunci când faci o investiție atât de importantă precum achiziționarea unei locuințe, este extrem de eficient să iei în considerare și problema spațiului, mai ales dacă vorbim de o familie.

Metode alternative pentru a reduce costurile – chiar dacă la prima vedere o casă poate părea mai costisitoare, există numeroase metode a a reduce cheltuielile: folosirea variantelor ecologice de a produce energie, precum energia solară și cea eoliană, plantarea în grădină a diferite fructe și legume, dar și folosirea spațiului pentru realizarea unei afaceri personale.

16864428_1273261059421962_6640743059718428672_n

Dacă încă nu ești hotărât asupra tipului de locuință pe care îl dorești, îți propunem o vizită în cadrul complexului Rezidențial Pantelimon, unde te vei putea bucura atât de vizionarea apartamentelor de 2 și 3 camere și garsoniere, cât și de ansamblul nostru de case. 

Pentru mai multe informații legate de complexul Rezidential Pantelimon vă rugăm să contactați departamentul de vânzări pe e-mail:contact@rezidentialpantelimon.ro  la numărul de telefon 0760 401 835.

Vezi apartamentele Rezidential Pantelimon

Avantajele achiziționării unei locuințe personale