fbpx

Avantajele achiziționării unei locuințe personale

Chirie sau proprietate personală? Aceasta este una dintre cele mai întâlnite întrebări când vine vorba de domeniul imobiliarelor. Chiar dacă ambele variante au avantaje și dezavantaje, ideea unei proprietăți personale este cu siguranță cea mai eficientă alegere pe termen lung. Care sunt însă acele beneficii care fac diferența?

  • Confortul oferit este superior – o proprietate personală îți oferă acel confort pe care oricine îl caută. Chiar dacă din punct de vedere al amenajării locuinței sau al gradului de modernizare, există numeroase chirii spectaculoase, ideea de a avea o casă a ta, în care să te exprimi cum dorești și să nu depinzi de un proprietar care poate lua oricând decizia de a înceta contractul, este cu certitudine unul dintre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor preferă să cumpere apartamente/case.
  • Poți amenaja cum îți dorești apartamentul – dacă la o chirie există numeroase motive pentru care nu poți amenaja după propriile preferințe apartamentul/casa, în propria locuință îți poți exprima dorințele și creativitatea. Ai posibilitatea de a îți realiza casa visurilor tale fără a depinde de cineva anume și fără a cere aprobări către proprietar, ca în cazul chiriei.
  • De cele mai multe ori rata lunară pentru un credit imobiliar este mai mică decât o chirie – într-adevăr un credit include și un avans, însă imediat ce avansul este achitat cheltuielile sunt mici, iar tu vei plăti în fiecare lună pentru casa ta, lucru ce cu siguranță îți va da o stare de bine și te va motiva. Astfel îți poți cumpăra un apartament pentru care vei plăti o rată accesibilă, într-o zonă în care chiria s-ar putea să fie mai scumpă.
  • Siguranța oferită – în momentul în care deții o locuință nu trebuie să îți faci griji de faptul că proprietarul poate rezilia contractul sau că va trebui să te muți în scurt timp. Chiar dacă pentru mulți oameni flexibilitatea este importantă, a achiziționa o locuință este în primul rând o investiție care pe termen lung ar putea aduce profit în cazul în care planurile se schimbă și preferați să vă mutați în altă locuință.
  • Un apartament achiziționat nu reprezintă în mod obligatoriu o decizie pe termen lung – chiar dacă acum cumperi o anumită locuință care îți satisface nevoile în acest moment, după o perioadă poți vinde locuința și să investești în acea proprietate care este conform dorințelor tale.

 

Acestea sunt cele mai importante motive pentru care ar trebui să luați serios în considerare ideea de achiziționare a unui apartament. Dacă încă sunteți în căutarea locuinței perfecte, Rezidențial Pantelimon vă stă la dispoziție cu apartamente de 2 și 3 camere, dar și cu garsoniere, pentru ca orice nevoie să fie îndeplinită. Complexul rezidențial se află într-o zonă avantajoasă, cu complexe comerciale și spații verzi, pe care cu siguranță o veți îndrăgi.

Sfaturi pentru a alege apartamentul potrivit pentru familia ta
Apartament sau casă? Află care este alegerea perfectă pentru tine